Bona tarda, equip!

És evident que el tema de l’alimentació i la nutrició està a l’ordre del dia. Segur que tu mateix/a segueixes a algú a Instagram que parla sobre com ens hem d’alimentar, quins aliments hem de menjar i quins hem d’evitar perquè són terrorífics. A més, estem envoltats de publicitat que ens envia missatges de tot tipus al voltant del tema: que si has de menjar llet, que si què bona és la carn, que si ja ha arribat la revolució vegetal…

És molt important que en aquest context tinguem les eines necessàries per valorar toooota aquesta informació que ens arriba, i diferenciar entre quina és adient i quina no. Això només s’aconsegueix amb una bona educació sobre la nutrició, argumentada científicament, implicant tant a petits com a adults. Doncs, l’escola és un espai idoni per començar aquest llarg camí.

A l’escola on treballo, de forma anual es duu a terme la Setmana de l’alimentació, en la qual es fa un projecte sobre alimentació i nutrició. És molt interessant, perquè s’involucra tota l’escola, de petits a grans, i sempre s’aprenen coses noves. De ben segur que ja coneixes moltes propostes, però jo et deixo la meva desitjant que et sigui súper útil.

1La primera eina que et deixo és un dossier que he elaborat jo mateixa, després de moltes estonetes de feina. Conté una primera part de teoria, seguida de 5 propostes d’activitats ja preparades per dur a terme amb els nens i nenes. Personalment, el vaig utilitzar a Cicle Superior, però simplificant les explicacions, podria aplicar-se a Cicle Mitjà (jo ho he fet servir aquest any a 4t).

Fes click a la imatge per descarregar el recurs.

2La segona eina és per complementar el dossier. Consisteix en una presentació interactiva (genial.ly) per seguir treballant els continguts. Inclou vídeos i explicacions més concretes sobre el tema del sucre als aliments.

Fes click a la imatge per obrir-la.

Això és tot! Espero que et sigui d’ajuda i que ho aprofitis molt 💛. Si ho fas servir em farà molta il·lusió si ho comparteixes a Instagram i m’etiquetes @little_biggenius!

Ens llegim aviat,

Stef

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s